2017. okt 27.

Közösségépítés a felsős napköziben

írta: Békés Móra
Közösségépítés a felsős napköziben

Star Wars kiállítás és pilótaképző

 

Idén is megkezdtük szokásos napközis jutalomkirándulásunkat Bea nénivel az 5. évfolyamon. Október hónapban – péntek 13-án - az Erzsébetligeti Színházba látogattunk el a Star Wars kiállításra.

Élményeinkről mesélnek fényképeink és gyermekeink fogalmazásai.

Erika néni

 

Fogalmazások 5/a osztály tollából

Kirándulás

Délután 13-kor indultunk busszal utána hévvel. Öt megállót mentünk a  hévvel az Imre utcáig. Onnan az Erzsébetligeti Színházig. Ott vettem a tesómmal sütit a szüleinknek. Fotózkodtunk a tablónál, ahol Yoda és rohamosztagosok lehettünk. Volt egy pilótaképző kvíz, mi jól megcsináltuk, kaptunk is oklevelet. Mi lázadók voltunk. Egy csomó mindent fotóztunk. Nagyon jól éreztük magunkat ott.

 

Kirándulás

Nagyon jó volt!

Az Erzsébetligeti Színházban voltunk a Csillagközi kiállításon és pilótaképzőn a StarWarssal. A Szandi és a Vivi nagyon kedvesek voltak, és segítettek hogyan csináljam meg a nehéz feladatokat. Volt egy nagy makett, amin kettő rohamosztagos volt. Miután teljesítettem a próbákat kaptam egy oklevelet. Azaz most már lehetek lázadó. Azután jöttünk vissza a sulihoz, és anyukám nagyon örült, hogy ilyen ügyes voltam.

 

A péntek délutánom

Az utolsó óra után megebédeltünk, ugyanis elhatároztuk, hogy elmegyünk az Erzsébetligeti Színházba.

Trolira szálltunk, majd egészen az Örs vezér térig mentünk vele. Ezután felszálltunk a hévre, mely elvitt minket Nagyiccén át az Imre utcáig. Begyalogoltunk az épülethez,  melynek környékén fák voltak, amiknek sárgás őszi levelei hullottak le.

A színházban különféle plakátok hirdették a műsorszámokat. Az ételes bódénál italt és édességet lehetett vásárolni.  Mi a Star Wars Csillagközi vizsgáló pilótaképző játékok című programra jöttünk.

Az előcsarnokban a Star Wars-ból idézett képeket, jeleneteket tettek ki.

Bementünk egy terembe, ahol egész kicsi, vagy akár hatalmas, precízen összetett makettek álltak. Klónhajókat, Darth Veder-t ábrázolták ezek a művek. A szobában asztalok álltak, tányérok, logikai játékok, valamint két fehér számítógép, amibe játékok voltak beprogramozva.

Az animátorok adtak egy lapot, amire a kiállításon levő dolgok neve volt felsorolva. Teljesíteni kellett ezeket, ha sikerült, kaphattál egy oklevelet. Kétféle volt: Lázadó vagy Birodalmi.

A számok után (a programok teljesítése után) megkaptuk a oklevelet, majd visszautaztunk az iskolához.

Ezután mind hazamentünk.

 

Péntek délutánom

Egyszer volt hol nem volt, egy szép pénteki napon, elmentünk a Star Wars színházba. Egy csomó kép, festés volt, de a legjobbak a játékok voltak.

Volt: Tantrix, Okoskéz, videojáték és Star Wars-os videojáték.

Mosolykákat kellett gyűjteni. Ha összegyűlt 5, akkor be lehetett váltani egy oklevélre. Választani lehetett, hogy Birodalmi vagy Lázadó legyél. Én Birodalmi lettem. Nekem nagyon tetszett ez a pénteki nap. Boldogan raktam ki az oklevelet otthon.

 

A péntek délutánon

13:00 órakor 2017.10.13-án pénteken elindultunk az iskolából. Izgatott volt mindenki, hogy milyen lesz a kiállítás és a pilótaképzés.

13:30-kor már az Örs vezér terén voltunk, ahol felszálltunk egy hévre. Kistarcsa közelében leszálltunk a hévről és elsétáltunk az Erzsébet Színházba. Amikor bementünk a kiállításra mindenki tátott szájjal nézte a képeket, festményeket. Utána bementünk egy helyiségbe, ahol egy csomó asztalt láttunk magunk előtt. Ezek az asztalok az állomásokat jelezték. Összesen 5 állomás volt, az elsőn kirakós volt, a másodikon ördöglakatot kellett kinyitni, a harmadikon egy tányért kellett pörgetni egy hegyes pálcikán, a negyediken egy drótkört kellett végigvinni egy vaspályán úgy, hogy a drótkörnek nem szabadott hozzáérni a vaspályához. Az ötödik állomás volt a kedvencem, ott X-box féle gépen kellett Star Wars-os feladatokat elvégezni.

Ha mindegyik állomáson voltál és sikeresen el is végezted a feladatokat, akkor kaptál egy oklevelet. Én mindegyik állomáson voltam, és sikeresen el is végeztem a feladatokat.

A kiállítás végén felszálltunk a hévre és visszamentünk az iskolába.

fenykep0949.jpg

fenykep0952.jpg

fenykep0953.jpg

fenykep0954.jpg

 

img_20171031_094822.jpg

img_20171031_094832.jpg

Szólj hozzá